Promenad med Trizza och Zelma + båthelg

Förra veckan plus de två kommande veckorna är jag i fullgång med mitt sommarjobb, vilket består av ett liknande vaktmästarjobb. De två arbetsuppgifterna är rensa ogräs och måla staket och diverse utemöbler. Ganska slitsamt faktiskt med massa ogräsrensande. I alla fall så spenderade vi fredags kvällen hos min farmor och farfar då min farfar fyllde år, Grattis grattis!! Sedan gick jag och Ann-Sofie ut på våran kvällspromenad som vi alltid går, och då hade vi med Trizza och Zelma. Det gick jättebra med hundarna tillsammans, och Tiza blev som vanligt överlycklig över att få träffa vovvarna! I lördags bestämde vi oss för att ta båten ut till Utö, vi fick en härlig helg med mycket sol och Tiza fick vara där hon trivs allra bäst, ute i skärgården och i havet. Är man vattenhund så är man! ;)


En bild på Zelma från när hon bodde hos oss valparnas sista veckor hos Åsa.


Valplängtan

Att ha valpar hemma är nog bland det roligaste, härligaste och bästa som hänt mig. Det var såklart inte alltid roligt att höra pipande valpar nätterna långa när jag låg i en säng som stod precis bredvid valplådan, och när de precis lärt sig att gå vaknade jag en natt till av att busungarna Mila och Enco strosade omkring runt sängen. Men det positiva övervinner det negativa på långa vägar. Även om vi bara hade valparna de "lätta" veckorna (4 första veckorna) så vet jag ju hur de var sen, eftersom jag var valpvakt och hälsade på de några gånger hos Åsa. Jag verkligen saknar valpdoften, att ha de nära och deras underbara mysiga valpmagar, deras glädje och ALLT! Så jag hoppas verkligen att vi ska ta en till kull på Tiza, det vore hur underbart som helst!

Världens finaste E-kull!




















Valpar från samma kull, med så olika personligheter, olika teckningar och färger och så olika sätt att se världen och livet på får man nog leta länge efter, men alla 6 är hur underbara som helst! <3

Livet i husbil

För en gångsskull lät matte mig ta över jobbet att skriva i bloggen, och när jag väl fått den äran tänkte jag skriva om livet i husbil. I fyra dagar har vi åkt omkring med husbil, jag har rent ut sagt stormtrivts! Jag menar vad är bättre än att ha hela familjen samlad kring sig, knappt så att en pannkakstårta kan övervinna den känslan.. I alla fall så gav vi oss ut i onsdags eftermiddag efter mycket om och men, vårt första stopp skulle bli Söderköping. Vi var framme ganska sent så efter lite middag och en kvällspromenad var det sovdags. Nästa dag var det dags för nya äventyr, och gissa vad, vi var på en glassbar som heter "Smultronstället", och inte bara de tvåbenta varelserna fick glass utan till och med jag blev bjuden på en gratis mjukglass utav servitrisen, det kallar jag schysst att tänka på oss fyrbentingar!

Mattes glass..

..Och jag med min smarriga glass!


Efter vårt besök på smultronstället begav vi oss vidare till Borås, och sedan vidare till Göteborg. Under bilresorna ligger jag skönt på sätet med ett mysigt lakan under mig.. Trevligt när man får ligga i "sofforna" istället för att behöva smyga sig upp.. Ena dagen i Göteborg strosade vi mest runt, på bland annat Avenyn, om vi hade sluppit regnet hade det nog varit lite roligare, men funkade gjorde det! Trots att jag är en vattenhund som verkligen ÄLSKAR vatten så är inte regn lika kul, att bli blöt är väl inte det värsta men det blir så ruggigt ute och man gör inte lika roliga saker som när det är soligt.
Andra dagen spenderade lillmatte, lillhusse och storhusse på Liseberg, själv fick jag vara med stormatte och gå på lite promenader i Göteborg, ligga o sola utanför husbilen och så vidare.
Det jag än så länge tyckt varit roligast med resan är det vi gjorde idag! Vi var i Tvååker på perroklubbens första officiella utställnig, jag var dock inte med och ställdes ut, eftersom familjen bestämde så sent att vi skulle åka förbi där. Det allra bästa var att både min kille Enzo och fyra av mina valpar var där, gissa om jag blev glad!! Min sistfödde snygging till son Enco vann valpklassen och gick därmed hem som BIR valp! Min söta och vackra dotter Ester blev tredje bästa valp! Supergrattis till er mina underbara valpar, och såklart till er andra också, fina kritiker och vilka fantastiska och vackra valpar ni är! Stoltare mamma får man leta efter!

Valpklass tikarna, 2a fr vänster Mila, 3a Ester

Enzo BIR valp!

Gullungen Mila!

Sötnosen Ester med husse Keéne!

Snyggingen Enco med lillmatte Ebba!
 !

Tyvärr måste stormatte glömt att fota Jackson, för honom fanns det då inget enskilt foto på.. Men en gruppbild kan ni få se! :)

Fr vä. Jag (Tiza), Mila, Jackson, Enco, Ester, Enzo


Inte nog med det, Enzo blev 4e bästa championhane, Zelma blev 3e bästa championtik och sist men absolut inte minst blev Trizza BIS-2!!! Ganska bra gener har ju valparna med tanke på farmors placering!

Världens bästa pappa!

Valparnas otroligt vackra farmor, Trizza!


Nog talat för mig, nu går färden vidare i ett par dagar till. Kort sagt husbilslivet är lite trångt, men skönt att ha alla nära!


Spanien

I måndags kom vi hem från en veckas semester utanför Torrevieja i Spanien. Vi hade en riktigt härlig vecka med minst 30-35 grader och skinande sol varje dag. Tiza var hos min kompis Ann-Sofie och hennes familj, som även har tre tollare, tills fredagen då min farmor och farfar kom hem och då bodde Tiza hos dem. Tusen tack för passningen, Tiza har stormtrivts på båda ställena! Nu är vi ute med husbil och far, påväg till bland annat Göteborg och perrospecialen!



RSS 2.0