Agility

Kom nyss hem efter att ett par timmar på Brukshundsklubben, idag var det KM i agility som gällde. Både agility och hopp banan var öppen klass, och båda, men särskilt agilitybanan var rätt svår med mycket byten och så vidare. Tiza var jätteduktig förutom att hon var lite väl seg, men tyvärr hann hon sätta en tass på fel hinder på agilityn så där vart hon diskad, samma sak i hopp fast där tog hon ett hopphinder från fel håll. Både jag och Tiza var trötta ifrån igår, och jag är faktiskt stolt över henne bara hon inte drar iväg från banan. Och vi var ju absolut inte de enda som blev diskade, sånt som händer helt enkelt, man måste få misslyckas för att tillslut lyckas! Nu ska Tiza få vila hjärnan tills på onsdag, då är vi igång med ett träningstillfälle med agilityträningsgruppen!  

Vilken toppen dag!

Idag var vi på Nynäshamns brukshundklubbs inofficiella utställning, Tiza, Enco och Ester skulle ställas ut. Dagen började med att vi kommer till brukshundsklubben precis när juniorhandlingen redan var igång, jag otroligt stressad vilket gjorde att jag inte var tillräckligt säker i ringen, men i alla fall så var det bara jag och två andra, varav båda har tävlat officiellt flera gånger. Jag kom trea, men med tanke på konkurrensen är jag nöjd ändå. Fick en amerikansk cocker spaniel som utbyteshund, vilket fungerade jättebra. Vi fick även bra kritik, den ända nackdelen var min stress. Enco och Ester med fam. kom till utställningen och vi fick vänta väldigt länge innan det var vår tur att komma in i ringen, men med trevligt sällskap var det bara kul att prata perrosar osv. När det sen var dags för perrosarna så var Enco och Ebba först ute, de fick HP och skulle sedan tävla vidare om BIRet. Jag och Ester gick in i ringen och fick även ett HP där med. Sedan var det dags för Ester och Enco att tävla om BIR, båda var otroligt duktiga både på att ställa upp sig och springa i ringen, vilka rörelser för att bara vara 7 månader! Domaren talade om att hon tyckte att båda var otroligt fina och att det var svårt att välja mellan dem, men Enco tog hem BIRet för att hon týckte att Ester behövde växa till sig lite grann och få lite mer muskler för att få ett snyggare trav. Men en fantastisk kritik fick hon, och det var jätteroligt att få ställa henne, hon är så otroligt lättsam och underbar! Sedan skulle jag snabbt byta hund till Tiza, domaren tyckte verkligen om henne och efter uppvisandet gav hon oss BIR och HP. Enco skulle sedan in i gruppfinalen, vilken snygging han är, han lyckades bli BIG-1a! Inte nog med det, när jag och Tiza skulle in i BIG finalen för öppenklass hundarna kammade vi hem 2a platsen! I BIS finalen ställde Ebba upp Enco snyggast av alla hundar, han stod där som en riktig vinnare, hur snygg som helst! Tyvärr räckte det inte till, Ebba och Enco blev avtackade innan placeringen. Men var båda jätteduktiga och fick en otroligt fin kritik! Jag och Tiza skulle in i ringen en sista gång för att tävla i KM, jag är inte helt säker men jag tror att vi var runt 9-10 hundar, vi sprang ett varv, och sedan skulle hundarna ställas upp. En av fyra domare som var med och dömde tackade av de hundar som inte fick en placering, men inte oss. Vi blev uppropade som klubbens 4e klubbmästare i utställning, och domarna var imponerade av vår uppvisning och Tizas päls och kropp.
Det var verkligen jätteroligt att det gick så bra för alla! Tiza, Ester och Enco skötte sig utmärkt i ringen! Ebba ställde Enco hur fint som helst, och Ester var fantastisk att visa! Vilka underbara valpar Tiza och Enzo har fått, snygga, sociala och helt fantastiska! :)
Jag har tyvärr inte Encos och Esters kritik så att jag kan lägga upp den här, men det stod jättefina saker om de båda! Tizas kritik: "Feminin tik med vackert kraftigt huvud. Vackra ögon. Väl ansatta och burna öron. Bra rygg. Väl ansatt & buren svans.Bra päls. Rör sig med bra drive, ngt trångt bak. Trevlig & välvisad" Domare: Maria Lönnhammar. Lägger upp lite bilder från dagen, ska sen sova några timmar innan det är dags för KM i agility imorgon! Glömde tyvärr bort att ta bild på alla tre tillsamans, men men man kan ju inte tänka på allt..


Mamma Tiza och dotter Ester

Sötnosen <3

Duktiga Ebba och Enco!

Ester och jag


Enco, Ebba, Ester, jag

Tiza och jag i BIR

Enco blir BIG-1


Några av hundarna från grupp 8 i tävlan om BIG

Snygg-Enco

4a i KMet!


Tack för en underbar dag! Vilka fantastiska hundar de är, Tiza, Enco och Ester! <3 Nu hoppas vi få träffa alla valpar i kullen på stockholms mässan!

Ont om tid

Dålig uppdatering var det här skulle man verkligen kunna säga, men faktiskt så har det inte hänt särskilt mycket på hundfronten den senaste tiden. Vi var på det andra och sista kurstillfället på agilityn i torsdags och det gick bra, hon har blivit väldigt säker på hindrena och rädslan för gungan och balansbrädan är som bortglömda. Tyvärr är hon lite seg för tillfället, nästan lite för seg, vilket blev en nackdel på agilitybanan. Men genom att peppa henne fick jag igång henne hyfsat. Tiza slutade löpa för cirka en vecka sedan så jag tror att det är därför hon är så seg, men hon är otroligt lydig just nu så det är härligt!
Såg även på Åsas blogg att Tizas och Enzos valp Enco blev BIS-3a i helgen på en inofficiell utställning i Vallentuna, och lillmatte Ebba blev 3a i juniorhandling, GRATTIS! Vad duktiga ni är! Jätteroligt att höra att det går så bra och att alla är så nöjda med sina valpar! :)

Enco och Ebba i Tvååker, perrospecialen där Enco blev bästa valp!


RSS 2.0