Valparna 2 veckor

Idag är valparna 2 veckor gamla, och väger mellan 945g-1080g.









Envisa valpar

Idag klippte jag valparnas klor för första gången. Trots att de är så små var det inte direkt uppskattat, de sprattlade och pep, men till slut gick det i alla fall! Det märks vem de har som mamma, det verkar som om de har fått ärva Tizas envishet ;) Alla valparna har nu öppnat ögonen, och imorgon fyller de två veckor och då lägger jag även ut två veckors bilder på valparna.


Två kramgoa syskon

3 valpar har öppnat ögonen!

Idag har tre av valparna (2an, 4an och 6an) öppnat ögonen!




Ögonen ville inte riktigt fastna på bild, men det syns tydligt i verkligheten! :)

Min underbara tjej!

Det är så underbart att se Tiza så glad och sprallig igen, under dräktigheten var hon så otroligt påverkad och var sig inte alls lik. Nu viftar svansen, och min glada, energiska och spralliga tjej är tillbaka!
Valparna fortsätter att växa och väger idag, dag 9, mellan 635g- 750 g. Tikarna är störst i kullen medan den svarta hanen, med endast lite vitt är minst. Man kan även se att de börjar stödja sig mer på bakbenen. Det är verkligen häftigt att se utvecklingen, de förändras så snabbt, men är verkligen helt underbara allihopa! 




Alla 6 små gullegrisar!

Valparna 1 vecka

Idag är valparna 1 vecka gamla. De har förändrats väldigt mycket på en vecka och blir bara sötare och sötare för varje dag som går. De ökar bra i vikt och Tiza är fortfarande lika duktig med sina små underverk.







5 dagar

Valparna är idag 5 dagar gamla och mår jättebra! Tiza har det dock varit lite problem med, igår kunde hon knappt röra sig och var väldigt orolig hela natten. Min pappa var hos vetrinären i Nynäshamn, där de fick en remiss till Bagarmossen. Tiza fick penicilin utskrivet och på kvällen fick vi bege oss till Bagarmossen med 6 små valpar, allting gick bra med valparna där och Tiza började röra sig direkt inne på djursjukhuset. Veterinären tittade på henne men såg inget fel. Idag mår Tiza bra igen, och hade nästan fått tillbaka sin gamla energi när vi var ute på en kort promenad, så härligt att se!
Efter dagens vägning har den minsta gått upp till 475 g och den största 585 g, de alla äter bra och ökar mellan 30-50 g per dag.


Tikarna


Världens bästa mamma!

Valpar

I söndags (13/2) fick Tiza 6 små underbara valpar, 4 hanar och 2 Tikar, varav 5 med stubbsvans och 1 med lång svans. Alla mår jättebra och väger idag, dag 3 mellan 400-500 gram. Tiza är hur duktig som helst, och sköter om sina underverk jättebra!




Duktiga Tiza med alla 6 <3


Valp 1, hane brun med vita tecken med stubbsvans


Valp 2, hane svart (med lite vita tecken) med stubbsvans


Valp 3, tik brun med vita tecken stubbsvans


Valp 4, hane svart med vita tecken stubbsvans


Valp 5, tik - vit med långsvans


Valp 6, hane - svart/vit med stubbsvans

RSS 2.0