Dag 51


Tiza i skogen

Tiza skickar torsdags hälsningar från skogen. Det märks verkligen att hon är dräktig nu, trött hela tiden, hungrig hela tiden och behöver ut och kissa betydligt oftare än innan. Valparna börjar väl trycka på nu, och om drygt två veckor är de här!


Dag 43

+ 3 kg


Är du intresserad av en valp?

Har du tid att ge en valp all tid och uppmärksamhet som krävs i resten av hundens liv? Känner du att just du skulle vara den rätta ägaren till en perro valp?
En perrovalp är bland det sötaste och underbaraste som går att hitta, precis som alla valpar är de oerhört lätta att smälta för. Men det är jobb än man kanske tror, perron är en hund som älskar och måste arbeta, det är oerhört viktigt att socialträna de under valptiden för att de ska bli trygga i sig själva och i alla situationer som uppstår i det vardagliga livet och framför allt så är de inte valpar föralltid, även de blir vuxna och behöver lika mycket kärlek och aktivering även då. Men har du tiden, kärleken och viljan att skaffa dig en fantastisk liten perrovalp, eller vill du helt enkelt veta mer eller ev. skriva upp dig på väntelistan hör av dig till Åsa BlomqvistPerro Rizados kennel, [email protected] eller 08188890 kvällstid eller helger.
 
 
Kanske kan en sån här bedårande valp bli din!

Nu börjar det synas, så spännande!

Nu börjar det synas på magen att Tiza är dräktig, och lugnare har hon nog aldrig varit. Hon sover mest hela tiden och är hur gosig som helst. Så spännande att se hur många det blir, hur de kommer se ut och vad de kommer ha för personligheter! Om man räknar sedan första parning går Tiza in i vecka fem imorgon. Ska försöka fota henne någon dag, syns nog dock inte så bra på bild än..

Tiza

+ Godkänt sim-och räddningsprov
+ Har en vilja av stål och älskar att träna
+ A-höfter och ua på ögonen
+ Väldigt social och har väldigt lätt för att lära känna nya människor och hundar
+ Har de senaste åren blivit väldigt lydig och ganska följsam, hon går nu nästan alltid att ha lös
+ Ca. 46 cm hög och väger ca. 20 kilo
+ Älskar att simma, apportera och är en väldigt aktiv hund såväl på land som vatten.
+ Brinner för agility och utvecklas ständigt
+ Är väldigt lättlärd och tycker det är roligt att få lära sig nya saker
 
Tiza är som sagt en oerhört social, trevlig och väldigt söt perrotjej. Hon är en ganska hög tik och dröjde ett tag innan kroppen började växa till sig, därav var hon ganska spinkig de första åren men börjar bli lite kraftigare och robustare med åren. Tiza är oerhört lugn och harmonisk i hemmiljö, vaktar lite men absolut inte så det går till överdrift. På agilitybanan, lydnadsplan och när hon får springa och busa med sina kompisar slår hon på on knappen och är riktigt snabb. Hon är enligt mig världens vackraste och mysigaste lilla prinsessa! 
 

Romeo

FI UCH SE UCH EE UCH LV UCH LT UCH BALT UCH LV JUCH EE JUCH LVV-11 BH LP1
+ Årets AktivitetsPerro 2010 i Finland
+ Årets LydnadsPerro 2010 i Finland
+ Har redan två cert i agility, behöver bara en för att vara AgilityChampion
+ Godkänt BH (
Behörighetsprov för "working dogs")
+ 139 poänger från karaktärsprov 
+ jätte lugn hemma men jätte arbetsvillig när vi tränar
+ är med mig nästan alltid utan koppel, han lyssnar jätte bra
+ ca 42 hög och vikt 19 kg
+ tycker jätte mycket om att simma; apporterar saker från vatten
+ har många valpar som redan tävlar i högsta klass i agility
+ lätt att ta med; tycker om nya människör och andra hundar, tar det lugnt med också andra hanar
+ Crufts Qualified 2010
+ är inte rädd för fyrverkeri eller skott
 
Romeo är alltså en meriterad, oerhört fin, trevlig och arbetsvillig perro. En ganska liten hane och väldigt fina proportioner. Att hitta nackdelar hos denna prins är inte det lättaste, enligt matte Elina har han ganska lätt för att få tandsten, vilket dock går att motverka till stor del med tandborstning. Lite pratsam kan han även vara på bland annat lydnadsplanen men då agilityn går i första hand anser matte Elina inte att det är något jättestort problem, och något som självklart går att träna bort. Vi har helt enkelt hittat en fantastisk pappa till valparna och kombon mellan Tiza och Romeo ska bli riktigt spännande att se!
 
 

Valpar

Hej!
Riktigt länge sedan jag skrev här, blev något konstigt med bloggen och gick varken att gå in på mitt personliga konto eller själva bloggen. Men nu är allt löst och jag är tillbaka!
Mycket har hänt sen sist, Tiza och jag lyckades få till ett fantastiskt avslut på agilitysäsongen vilket hade lett till vår första pinne om det inte vore för däcket som var för högt, men men vi gjorde ett fint lopp och till sommaren och hösten är vi tillbaka på agilitybanorna! Lägger upp filmen på vårt sista agilitylopp om det funkar..
Dessutom hade vi fina Romeo (Caraydan Dios Mio) på besök i en vecka för drygt en månad sen. Tiza och Romeo fick efter många om och men till två parningar, och nu håller vi alla tummar och tassar för att det blir valpar om ungefär en månad. Det var väldigt roligt att få möjligheten att lära känna valparnas pappa så bra som vi hann att göra, en så oerhört trevlig, fin och mysig perrokille Romeo är! Och tillsammans var de blivande föräldrarna riktigt söta..

 
 

RSS 2.0