Snöhund

Visst är det härligt att se sin hund överlycklig? Det tycker i alla fall jag! Idag när snön låg på marken gick jag och Tiza en långpromenad, då hon fick springa lös. Gud så hon sprang, hon sprang fram och tillbaka hur snabbt som helst, svansen viftade och hon såg ut att njuta av livet! Det roliga är att hon har blivit så lydig också, så fort man ropar på henne kommer hon, även om jag inte ropar på henne kommer hon och tittar till så att det är ok. Det är jätteroligt med tanke på hur hon tidigare varit. Nu ser vi fram mot stockholms mässan, då vi verkligen hoppas på en 1a! I Januari åker vi till Thailand och Tiza får spendera två veckor hos min farmor och farfar, de som hon tycker mycket om! Efter det börjar ridhusträningen, äntligen kommer vi igång med agilityn igen! Bilder på Tiza i snön kommer senare. :)


Ett nytt försök, en ny möjlighet!

Hej!
Jag hade tidigare en blogg på bloggspace.se, vilket jag tröttnade på och därmed slutade jag blogga. Min förra blogg handlade om min underbara, fantastiska, charmiga och otroligt busiga perro Tiza, eller Leticia Del Alto Norte som hon heter egentligen.
    Tiza är en 2½ årig tik som är född i Holland på kenneln Del Alto Norte. Min faster hämtade henne i Holland för att sedan ha henne som en fodertik till deras kennel, Perro Rizados. Jag kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet, en underbart gullig kolsvart liten valp med vita tecken och bedårande bruna ögon, vem kan motså det? Inte jag i alla fall!
    Jag kan inte säga att hon var en lätt första hund att ta hand om, hon sprang fram och tillbaka, tills hon näst intill somnade i farten. Jag försökte ändå att träna, så som kontaktövningar, och lite inlärning av sitt, stanna och kom hit. Vi ensamtränade och socialtränade, och allt gick bra. Tiza har alltid varit en väldigt social perro, och även om hon har så otroligt mycket energi är hon väldigt snäll. 
    Allting har tyvärr inte gått så bra som jag önskar, Tiza har fått för sig lite dumheter, som till exempel att hon ibland skäller ut folk när man har henne lös, på agilityplan har hon ett flertal gånger rymt och sprungit runt på banan, och "levt livet". Det är så tråkigt när det händer, jag blir så besviken för jag förstår inte riktigt vad jag har gjort för fel med henne. Men som tur är har detta blivit bättre med tiden, hon har fått mer respekt för mig och förstår att hon inte kan bete sig hur som helst.
    Till träningen då, Tiza och jag tränar tillsammans agility och lydnad, Tiza verkligen älskar att träna och hon är så otroligt duktig när hon verkligen försöker och vill. Det är underbart att se! Hon har godkänt SOR prov, och är en riktig vattenhund. ;) Utställningarna har tyvärr inte gått så bra, vilket jag tycker är tråkigt eftersom jag tycker det är så otroligt kul att ställa, men juniorhandlingen har gått bra och jag hoppas att utställningarna börjar gå bättre!
    Det var väl allt för denna gång, och nu ska jag försöka att uppdatera lite oftare än förut!



Min underbara hund! <3

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0