Finns inget bättre att komma hem till!

Har varit på Gillinge hela dagen och kört halkbana, riskutbildning del 2. Riktigt kul, och längtar verkligen efter att ha körkortet i handen! När jag kom hem möttes jag av de underbaraste varelserna i världen, bästa Tiza med sin viftande svans och alla pluttisar som har börjat skälla, vifta på svansarna och busa lite grann!


Nu har valplivet kommit igång på riktigt!


Namn!

Har helt glömt bort att skriva att valparna har fått namn! Eftersom det är G-kullen så börjar alla namn på G, de är på spanska och har en betydelse.
Valp 1 - Perro Rizados Galante (Galant)
Valp 2 - Perro Rizados Guapo (Snygging/Sötnos)
Valp 3 - Perro Rizados Genuina (Äkta)
Valp 4 - Perro Rizados Generoso (Generös)
Valp 5 - Perro Rizados Gustavo (Ledare)
Valp 6 - Perro Rizados Gamberro (Busig)
Valp 7 - Perro Rizados Garbanza Negra (Svarta fåret)
Valp 8 - Perro Rizados Ganancia (Vinst)

Valpisar


2 veckor

Idag är valparna två veckor, alla har öppnat ögonen och börjar gå lite grann. De största väger nu över 1 kg, och klorna har klippts för en andra gång, lite rörligare och lite svårare var det att klippa på de idag jämfört med förra veckan. Här kommer två veckors bilder:
 
 
Valp 1
Valp 2
Valp 3
Valp 4
Valp 5
Valp 6
Valp 7
Valp 8

8ans första ögonbild

Här kommer en bild på lilla åttan där man ser ena hennes öga, de andra är också på gång så imorrn ska jag försöka hinna med att fota de med om
Deras ögon har öppnats upp lite mer :)


Första valpen att se världen med egna ögon..

Redan idag, 9 dagar gammal öppnade lilla åttan sina ögon, de syns dock inte jättetydligt men man ser ändå att de är så gott som öppna. Svarta lilla tiken är också på gång!
Har inte hunnit få någon bra bild där ögonen syns, men det kommer, hon är hur söt som helst med sina fina blåa ögon!

1 vecka

För en vecka sedan föddes åtta små pluttisar, det syns stor skillnad på de och märks även tydligt att de är betydligt rörligare. Idag klippte jag även klorna på allihopa för första gången, vissa var lugnare än andra men efter ett tag var alla klor färdigklippta, inklusive mamma Tizas!
Här kommer 1-veckas bilder:
Valp 1
Valp 2
Valp 3
Valp 4
Valp 5
Valp 6
Valp 7
Valp 8
Tiza och alla 8

Valparna 6 dagar

Här kommer en film på valparna från idag, de är idag 6 dagar och hur gulliga som helst! De går upp i vikt och den minsta väger idag 468 g och den största 670g. Imorgon är de redan en vecka, och då kommer en 1-veckobilder på varje valp! 

Idag är det ingen vanlig dag..

För idag är det E-kullens två års dag!! Stort grattis till världens finaste E-kull, hoppas ni har fått massor med pussar, grisöron, pannkakstårta och annat gottis och kanske lite roliga leksaker också! Tänk att det redan har gått två år sedan ni var lika små som era småsyskon.. GRATTIS!! ♥
 
 

Valparna 3 dagar

Tiden går och nu är valparna redan 3 dagar, de är verkligen hur söta och underbara som helst! De fortsätter gå upp även om 4 har haft lite problem, men nu börjar det bli bättre, hoppas det fortsätter i samma riktning! Ska försöka hinna med att ladda upp en film på valparna imorgon


1 dag gamla

Valparna är nu lite över en dag gamla, alla mår bra och äter och frodas. Bara lilla stubbsvans valpen som har haft lite problem, men nu har han börjat gå upp i vikt så förhoppningsvis fortsätter det i samma riktning. Tiza är en så fantastiskt duktig mamma!


Underbara G-kullen har kommit till världen! ♥

Efter sammanlagt 12 timmars valpning är nu alla här. 8 valpar, varav 5 hanar och 3 tikar. Den första föddes vid kl. 22.22 igår kväll och den den sista imorse kl. 10.35. De väger mellan 300-380 g och är jättefina allihopa! En väldig massa bruna och ett litet svart får ;)
 
 

Valp 1, hane brun/vit, lång svans
 
Valp 2, hane brun/vit, lång svans
 
Valp 3, tik brun, lång svans
 
Valp 4, hane brun med lite vita tecken, stubbsvans
 
Valp 5, hane brun med vita tecken, lång svans
 
Valp 6, hane brun med vita tecken, lång svans
 
Valp 7, tik svart med lite vita tecken, lång svans
 
Valp 8, tik vit/brun, lång svans
 
 
 

Nu är det nära!

Nu börjar det verkligen närma sig, på lördag är de beräknade, och idag är det dag 59. Tiza börjar bli lite orolig på nätterna, och är verkligen besvärad över de små liven som lever livet fullt ut l magen. Blir bara ngt fel när jag ska lägga in bilder från kameran, så lånar en bild från Åsas blogg från i lördags


RSS 2.0