Sommaren närmar sig med stormsteg

Nu är det inte långt kvar tills sommaren och sommarlovet är här, åh vad härligt! Det har varit dåligt på hundträningsfronten den senaste veckan, har så otroligt mycket i skolan nu innan lovet. Men funderar på att köra träningstävling i agility på klubben på söndag, beror på lite om jag hinner, men ska göra mitt bästa. Det är ju så otroligt roligt med agility! :-)
Den 2 juni ska vi på valpträff och den 3 juni är det perroklubbens officiella utställning. Den 6 juni är det KM i skarpnäck, där jag ska tävla agility och handling. Fullt upp i början av juni alltså, sen ska det klämmas in födelsedag, skolavslutning och Julias studentfirande! En hektisk men rolig vecka alltså!


En slalompinne från nollat lopp

Idag var det dags för agilitytävling på Nynäs BK, hemmaplan för oss! Min och Tizas debut i agilityklass och andra gången vi tävlar i hoppklass. Agilityloppet var först ut, och jag var så otroligt nervös, trodde att hon skulle dra iväg som hon gjort så många gånger på träningarna. Men hon var jätteduktig, hon råkade komma åt en del av långhoppet och fick därmed fem fel och sen var hon väldigt nära på att ta ett hinder från fel håll, men som tur var lyckades jag få henne till rätt sida, och ingen diskning bara en vägran. Så totalt tio fel och en 50 sekunder tror jag vi kom runt på. Tiza visade inte en tendens till att dra iväg utan var helt exemplarisk!
Sedan var jag hinderfixare i agilityklass 2 och efter det var det dags för banvandring och hoppklass 1. Banan var väldigt svår, då det på flera ställen inte fanns en linje för hunden. Ganska konstigt ritad bana måste jag säga, med otroligt långa avstånd. Slalomet var snett och slalom är inte Tizas starkaste sida när hon börjar bli trött, trots det gick det till en början riktigt bra. Sen missade hon sista slalompinnen och med de nya reglerna är det bara att köra om från början. Resten gick galant, och denna gång kom vi runt på 43 sek om jag inte minns fel. Är hur nöjd som helst, väldigt många diskade sig men vi gjorde det inte en enda gång! Klart att det hade varit roligt om hon hade tagit sista slalompinnen från början, då hade vi nollat loppet och troligtvis fått en pinne i hoppklass 1 men den tar vi snart ändå! Så till slut hade vi placeringen 9 av 51 i agilityklassen och 14 av 48 tror jag i hoppklassen. Supernöjd med dagen och med min fantastiska tjej! ♥

 


Jackson A-höfter!

Kollade precis in på hunddata för att se om höftledsresultaten hade kommit ut, och Jacksons (PR Efusivo) hade gjort det, A-höfter! Jätteroligt :-)
Förresten så har jag idag anmält mig och Tiza till agilitytävlingen i Nynäshamn nästa helg, både hopp- och agilityklass 1. Det känns lite sådär med agilityn nu, Tiza är väldigt seg efter löpet och sist vi körde, i onsdags, orkade hon knappt någonting. Men jag måste upp till klubben och hinna träna någon gång innan, får hoppas på att det går bättre då helt enkelt. Hade det inte varit på hemmaplan hade jag inte tävlat nästa helg, men nu när det är det så tänker jag att jag kör loppen och låter det gå som det går. I sommar ska jag verkligen försöka satsa på agilityn, och även komma igång med lydnaden. Tiden räcker helt enkelt inte alltid till, men vi får göra så gott vi kan nästa helg, mer än så kan vi inte göra. 

 
En bild från Åsas blogg på fina Enco och Jackson när de höftledsröntgades

RSS 2.0