Nyklippt

Kom just på att jag glömt att visa upp Tiza som nyklippt. Vi klippte henne för cirka tre veckor sedan, men under tiden vi började klippa henne bestämde vi oss för att övergå till sax istället för trimmern. Skäret var väldigt trögt och oslipat så det var nästintill omöjligt att komma igenom pälsen. Efter det skickade vi in skären på slipning och klippte rent henne, och jag måste säga att Tiza är väldigt söt nu! Jag tycket även att hon ser lite bredare ut över ryggen, troligen efter dräktigheten. Hoppas bara att jag har rätt, och att hon kan fortsätta bli lite stabilare i kroppen så att vi kan lyckas på en officiell utställning. Fast egentligen är hon för mig världens finaste, även om hon inte är domarnas favoriter så är hon min alldeles underbara ögonsten!

Före:



Efter:



KM rosett

Idag när vi var uppe på klubben kom jag att tänka på att jag inte hämtat ut vår rosett från klubbmästerskapet, som delades ut på årsmötet där vi inte hade möjlighet att vara med. Som tur var hade några planering inne i klubbstugan så att det var öppet. En jättefin rosett fick vi för vår fjärdeplats utav ett flertal hundar från Nynäshamns Brukshundsklubb! Sedan körde vi lite agility, idag var Tiza riktigt taggad och körde ett riktigt snyggt slalom (vilket hon i vanliga fall brukar vara lite seg i). Det enda problemet när hon får så mycket energi är att hon börjar hoppa på mig, vilket inte är tillåtet på tävling.. Men duktig var hon, och hon är faktiskt en otroligt rolig hund att träna med! :)


4 månader

Ett riktigt stort grattis till Tizas och Enzos E-kullevalpar som igår blev 4 månader, Ebbe, Jackson, Ester, Jaxon, Mila och Enco! Hipp hipp hurra!! Vi saknar er allihopa men är såklart jätteglada för att ni har det bra i era familjer!




Sommarlov

Förra veckan gick allt i ett, i tisdags var det dags för 9ornas avslutningsbal. En kväll man aldrig kommer glömma, alla var finklädda, vi fotograferades, minglade, åt tre rättersmiddag, dansade vals och hade tillsist lite galnare dans! I onsdags hade vi en härlig dag med klassen hos min mentor, där vi red häst, och umgicks med varandra. Och tillsist i torsdags var det den sista dagen i grundskolan, vi marscherade ut från skolan en sista gång och stod sedan på scenen och sjöng vår avslutnings låt "Graduation song" samt "Den blomstertid nu kommer", vi fick rosor av 6 åringarna och sedan hade vi vårt sista avsked och betygsutdelning i klassrummet. 13 MVG och 4 VG fick jag i slutbetyget, och nu har jag lämnat skolan som jag har gått på i 10 år. Känns konstigt att börja om på nytt, det känns som att man har byggt upp någon slags trygghet till grundskolan efter 10 år i samma klass 9B. Men livet går vidare och i höst börjar jag på Samhällsprogrammet med media inriktning på nynäshamns gymnasium.
Hundträningen är betydligt förbättrad efter att jag gått på sommarlov, agility har vi hunnit med och även en hel del lydnad. Det märks på Tiza att hon verkligen behöver jobba och använda hjärnan. Men nu har vi cirka 2 månader på oss, med en massa träning, även om det ska in en hel del annat där också!

Min underbara klass! (jag står dock och tittar in i en av 10 andra kameror..)


Skolavslutningen..


Målning av Mila

Kom på att jag har glömt bort att visa upp målningen jag gjorde på Tizas vita valp Mila. Vi hade ett projekt i skolan på bilden där vi skulle göra minst en målning som vi sedan skulle ställa ut i konsthallen som ligger i biblioteket här i Nynäshamn. Jag började med att göra en oljemålning med en blomma med en fjäril på. Men efter att ha arbetat igenom den under en lång period och det var tid kvar tills utställningen bestämde jag mig för att göra något nytt. Efter mycket tänkande kom jag på när jag satt och kollade igenom valpbilderna att jag skulle måla av en av valparna. Att jag just valde Mila var inte av någon speciell anledning utan för att jag hade en bild på henne som jag verkligen fastnade för, med tanke på att fånga en valp i ett riktigt bra fotografi inte alltid är det lättaste. 

 
Min målning av Mila (dock är inte bakgrunden tänkt att föreställa den verkliga. Sen har målningen vissa effekter
som tyvärr inte syns på bilden, tack vare mobilkamera)


Fotot jag utgick ifrån



Min blommålning, tyvärr även dåligt ljus på denna bild pga mobilkamera..

Agility

Kom nyss hem från Brukshundsklubben där jag och Tiza körde agility. Äntligen är vi igång igen, och både Tiza och jag älskar det! Agility är nog det som är gjort för Tiza, hon har farten, och trots att det var jättelängesedan vi tränade har hon kvar nästan all hindersäkerhet. Jätteroligt!





Valpkurs

Igårkväll var vi inne i Gröndal och träffade tre av Tizas och Enzos valpar, Ester, Enco och Jackson. De var på valpkurs och fick sedan busa med varandra. Det verkade som om valparna kände igen deras mamma, och likaså för Tiza själv. Det var otroligt roligt att få träffa de småguldklimparna igen, de är så söta, gulliga och helt underbara!


Perro Rizados Enamorada "Ester"


Perro Rizados Energico "Enco"


Perro Rizados Efusivo "Jackson"


Lite busbilder





RSS 2.0