Grattis Ruffa till fem fina tikar! Agility och lydnads träning osv

Inatt födde Ruffa (Perro Rizados Adelina) fem små tikar, stort grattis till er! :) Vilken valplängtan man får när man ser små pluttisar, så små och så fantastiska. Själv har jag börjat på gymnasiet efter tio år på en och samma skola, ovant men spännande! Jag går nu Samhälle-Media på Nynäshamns Gymnasium. Tiza och jag tränar på med både agility och lydnad, det går framåt och vi laddar inför nästa agilitykurs. Vi ska även börja i en träningsgrupp i agility sen, och vi satsar på att börja tävla inom en snar framtid!


Agility tävlingskurs, löp

I veckan började Tiza löpa, vilket jag blev lite chockad över, brukar de inte hoppa över ett löp efter valpning? Egentligen skulle Tiza inte börja löpa först i slutet av november. Eller är det vanligt att det ändras efter tiken fått valpar?
I alla fall så provade vi att gå till agilitykursen trots löpet, och vi fick vara med, som tur var! Först och främst fick vi bygga upp en bana, vi banvandrade och sedan körde vi bara halva banan. Annika (instruktören) talade om vad vi kunde förbättra och vad som var bra osv. Vi utökade till hela banan, vi rättade våra fel och körde om. Till sist fick vi köra en "framförbytesbana" som bestod av fyra hopphinder och en tunnel. Jätteroligt var det, vilken fokus Tiza hade, vilken fart, och vilken arbetsmotor! Hon gjorde mig så glad att det blev roligare för oss båda, jag var lättad vilket gav rätt signaler till henne. Vilken stjärna till hund jag har! Fortsätter hon såhär är vi redan tävlingsklara, sen var det bara det där med mina tävlingsnerver som förstör allt...


Mattes stjärna! ♥

Grattis E-kullen på halvårsdagen! ♥

Idag 13/8 fyller Tizas och Enzos E-kull ett halvår! Stort grattis till Ebbe, Jackson, Ester, Jaxon, Mila och Enco! ♥ Tänk att det redan har gått ett halvår sedan söndagen den trettonde februari, efter en lång väntan, cirka ett dygn, satte Tiza igång att valpa. Redan på lördag förmiddag hade Tiza fått feber, vilket ledde till att vi trodde att det var på gång inom kort. Åsa kom ner till Nynäs på dagen och hela lördagen väntade vi på att febern skulle sjunka och att det skulle vara dags. Det dröjde ända till Söndag runt klockan elva på förmiddagen föddes lilla Ebbe, som Tiza tog hand om så väl, han blev tvättad konstant i cirka två timmar, ända tills lilla mister black kom ut, Jackson. Förlossningen var otroligt lång och mellan valp två och tre dröjde det många timmar. Vi började undra om det var mer än tre valpar som fanns inne i Tizas mage, men det var det, runt klockan sex/sju på kvällen hade vi en kull som bestod av 6 små valpar. Så olika, men så otroligt söta, underbara och fantastiska. Vilken upplevelse det var, att se de utvecklas, att gå ända från parning till åtta veckors ålder, och nu är de redan sex månader. Var tog tiden vägen egentligen? Jag minns det som igår när en för en föddes, när de låg där alla 6 och tuttade på Tiza, när de öppnade sina ögon, när de började stödja sig på benen och vinglade fram i lådan, när tänderna började komma och när vi träffade allihop tillsammans innan de skulle flytta till sina nya hem. Vilka fantastiska valpar ni har fått Tiza och Enzo! Pussa era valpar från oss!

Valparna nyfödda 







Valparna 7/8 veckor






Jackson, Ester och Enco, cirka 4 månader, busar efter valpkursen

Mamma Tiza, Mila, Jackson, Enco, Ester och Pappa Enzo (valparna cirka 5 månader) på perroklubbens första officiella utställning


Vi hoppas verkligen att allt går bra för er med valparna, och vilka fantastiska hundar ni har! Lycka till med allt i fortsättning, träna, umgås och ha kul med era hundar! Vill ni inte ställa ut era valpar själva är det bara att säga till, för jag gör det gärna! Fortsätt sköta om era små gullungar lika bra som ni alltid har gjort :)

Agility tävlingskurs

Den 18/8 och 9/9 ska jag och Tiza på en tävlingskurs i agility, ska bli jätteroligt! Hoppas vi lär oss lite mer som gör oss säkrare och redo för en ny tävlingsdebut, eftersom våran tidigare tävlingsdebut var allt annat än rolig.. Den 24/9 anordnar Nynäs BK en inofficiell utställning, så även där ska vi vara med och ställa ut och tävla i juniorhandling. Känns roligt att det börjar hända lite saker igen, nu laddar vi inför en rolig träningshöst så kanske vi är redo för lite tävling i vår?



Tizas kompis Maya fick den 4/8 14(!!!) små söta valpar, tyvärr överlevde bara tretton efter mycket kämpande in i det sista. Stort grattis till er! Gå in på www.amazingselmas.se för att se de små underverken! Snart väntas även en kull till där Alice är mamma!


Tiza och Maya!

RSS 2.0